Kraamtijd

De eerste week na de bevalling noemen we de kraamtijd. Het is belangrijk in je kraamtijd dat je volop de kans krijgt om te herstellen van de bevalling, van jullie kindje te genieten,
je kindje te leren kennen en vaardig te worden in het verzorgen van de baby. Degene die je hierbij kan helpen is de kraamverzorgster; zij kan jullie alles aanleren over de verzorging van de baby, ze vertelt over kleine kwaaltjes en de oplossingen daarvoor en als je het van tevoren aangegeven hebt zal ze je ook helpen bijeen gedeelte van de huishouding.

Gedurende ongeveer een week na de bevalling komen wij om de dag bij je thuis kijken. Wij controleren de 'medische' kant van je kraambed: we letten op jouw herstel na de bevalling en controleren de baby. Ook de hielprik wordt door ons gedaan. Dit gebeurt als je baby tussen de 4 en 7 dagen oud is.

Bij vragen of problemen of als je iets wilt overleggen kan je altijd contact met ons opnemen. Het is beter om ons te bellen dan met bijvoorbeeld een huisarts of kraamcentrum. Wij weten precies hoe je bevalling is gegaan en wij zijn verantwoordelijk voor je kraamtijd.

Wanneer we het kraambed bij je thuis afsluiten plannen we ook een nacontrole in na ongeveer 6 weken. Je bevalverslag kunnen we, idien gewenst, naar je mailen.